ISDE-subsidie

ISDE-subsidie: Alles wat je moet weten

Duurzaam wonen wordt beloond. De Nederlandse overheid is bezig met ingrijpende maatregelen om het gasverbruik in Nederland te verlagen. Sinds januari 2016 is er een subsidie in het leven geroepen om de aanschaf op warmtepompen aantrekkelijker te maken.

Ook in 2019 is het mogelijk om een subsidie aan te vragen op de aanschaf van een warmtepomp. De overheid heeft voor 2019 een budget van 100 miljoen euro beschikbaar gesteld. Deze regeling, ook wel de ISDE-subsidie genoemd, is speciaal voor particulieren die graag willen investeren in een warmtepomp.

Hoeveel subsidie krijg ik op een warmtepomp?

De hoeveelheid subsidie is afhankelijk per type warmtepomp en kan verschillen tussen de €1000 en €2500 euro. Op de Inventum Spaarpomp van Warmgarant krijg je een subsidie van €1500 euro. Dit maakt de investering een stuk kleiner en de terugverdientijd een stuk korter.

Interesse in een topkwaliteit warmtepomp? Vraag advies aan één van onze specialisten. Warmgarant helpt je graag en is 24/7 bereikbaar op 085-4012233.

Hoe vraag ik een warmtepomp subsidie aan? 

Het aanvragen van een subsidie is vrij eenvoudig. Zodra de warmtepomp in jouw woning is geplaatst, kan je op de website van RVO een subsidieaanvraag indienen met behulp van jouw DigiD. 

Wij van Warmgarant helpen je graag met het invullen van je subsidieaanvraag zodat je geniet van de beste prijs. We kunnen zelfs de aanvraag helemaal voor je invullen, zodat je altijd geniet van de allerscherpste prijs. 

Behalve de landelijke subsidieregeling, zijn er ook een aantal gemeentes en provincies die regionale subsidies uitkeren voor een nieuwe warmtepomp. Op energiesubsidiewijzer.nl kan je vinden of er subsidie is te krijgen is in jouw regio.

Voorwaarden voor warmtepomp subsidie 

Om in aanmerking te komen voor een ISDE-subsidie moet je aan de volgende voorwaarden voldoen:

  • Je hebt een geldig Burgerservicenummer (BSN)
  • Je hebt na 1 januari 2016 een warmtepomp aangeschaft.
  • Je dient de aanvraag in binnen 6 maanden na installatie van het apparaat.
  • Je hebt de investering al gedaan voordat je de subsidieaanvraag indient. Je moet kunnen bewijzen dat bij de subsidieaanvraag dat de warmtepomp al is betaald en geïnstalleerd.
  • Het apparaat is in Nederland geïnstalleerd.
  • Je mag het apparaat niet verwijderen binnen een jaar na de datum van de subsidieaanvraag.
  • Per 1 januari 2018 moet je kunnen aantonen dat de warmtepomp is geïnstalleerd door een deskundige installateur. Warmgarant werkt samen met een netwerk van gecertificeerde warmtepompinstallateurs. Zo ben jij er altijd zeker van dat je warmtepomp wordt geïnstalleerd door een betrouwbare vakman.

Met de ISDE-subsidieregeling ontvang je nu €1500,- subsidie op je Inventum Spaarpomp. Hierdoor betaal je geen €3295,-uiteindelijk maar €1795,-. Altijd in combinatie met het standaard service-abonnement. Zo ben je verzekerd van een goed werkende warmtepomp en heb je altijd schone en gezonde lucht in huis.

Sluiten

Warmgarant maakt gebruik van cookies. Deze plaatsen wij om een optimale gebruikerservaring op onze website te kunnen garanderen. Mogen wij cookies plaatsen?