Nieuws

 
31-10-2017

Cv-ketel onderhoud: voorkom koolmonoxide

Apostrophe
Koolmonoxide is een geurloosgas, dat bij verbranding vrijkomt
Elk jaar zijn honderden Nederlanders het slachtoffer van koolmonoxidevergiftiging; er zijn gemiddeld per jaar 10 doden te betreuren.
 
De oorzaak is vaak een defect in verwarmings- of warmwaterapparatuur, zoals een cv-ketel of combiketel. Maar er zijn ook mensen die binnenshuis de barbecue aansteken.

Koolmonoxidevergiftiging 

Koolmonoxide is een geurloos gas dat bij verbranding vrijkomt. Het wordt 250 maal sneller in het bloed opgenomen dan zuurstof. Omdat je het niet ruikt, is het zo gevaarlijk. Zonder het te merken kun je zo een koolmonoxidevergiftiging oplopen.

CV-ketel onderhouden

De autoriteiten raden aan om de CV-ketel, gaskachel of geiser regelmatig te laten onderhouden en controleren. Koop je bij Warmgarant een nieuwe Intergas CV-ketel, dan doe je dat in combinatie met een CV-ketel service-abonnement. Om de 2 jaar komt de CV-installateur uit jouw regio, die ook de CV-ketel geïnstalleerd heeft, de CV-ketel onderhouden.

Werkzaamheden CV-ketel onderhoud

CV-ketel onderhoud bestaat uit:
  • Inspectie van de CV-ketel
  • Inspectie van de rookgasafvoer naar buiten
  • Schoonmaken van de CV-ketel
  • Veilig en zuinig afstellen van de CV-ketel 
  • Repareren van defecte onderdelen
  • Vervangen van onderdelen ter voorkoming van een storing
  • CV-ketel storing
Met een CV-ketel service-abonnement ben je ook verzekerd van hulp bij CV-ketel storing, 24 uur per dag, 7 dagen per week. Bovendien betaal je geen voorrijkosten, arbeidsloon of materiaalkosten.

Over Warmgarant

Warmgarant maakt het vervangen van je CV-ketel heel eenvoudig. Via de CV-ketel kieswijzer van Warmgarant kies je in een paar stappen de meeste geschikte CV-ketel voor jouw woning. In heel Nederland werkt Warmgarant samen met zo'n 35 installatiebedrijven en meer dan 600 vakmensen. Daarom is er altijd een CV-installateur bij jouw in de buurt. 
Een nieuwe CV-ketel van Intergas, inclusief installatie, voor de beste prijs van Nederland, in combinatie met een abonnement voor 24/7 service. Dat is Warmgarant. Heb je vragen? Bel ons gerust wij zijn elke dag bereikbaar, ook in het weekend. Wij helpen je graag!
 
 
Sluiten

Warmgarant maakt gebruik van cookies. Deze plaatsen wij om een optimale gebruikerservaring op onze website te kunnen garanderen. Mogen wij cookies plaatsen?