Nieuws

 
1-9-2017

Een nieuw huis? Let op de CV-ketel!

 
Apostrophe
Denk ook aan de cv-ketel, met een zuinig toestel bespaar je al snel geld

Wil je verhuizen naar een andere koop- of huurwoning? Kijk dan ook even naar het energieverbruik, de isolatie en de cv-ketel.
Als je een ander huis zoekt, kijk je natuurlijk eerst of het aan je wensen voldoet op het gebied van prijs, grootte, kwaliteit en lokatie.
 
Ga je wat verder inzoomen op enkele huizen, vergeet dan niet te kijken naar de verwarming en de cv-ketel. Dat is belangrijk voor je wooncomfort en ook voor de jaarlijkse kosten die een woning met zich meebrengt.

Energieverbruik

Een woning die niet goed geïsoleerd is, of die een ouderwetse cv-ketel heeft, kan zomaar honderden euro’s per jaar meer kosten aan energieverbruik.

CV-ketel

De overgrote meerderheid van de huizen in Nederland wordt verwarmd met behulp van een CV-ketel. In huurhuizen is de CV-ketel vaak eigendom van de verhuurder; die beslist wat voor type CV-ketel er in het huis is en wanneer deze wordt vervangen. Overigens zijn Intergas CV-ketels favoriet bij de meeste eigenaren van vastgoed, vanwege de betrouwbaarheid en onverslijtbaarheid.

Comfortabel

In koopwoningen moet de eigenaar zelf zorgen voor een goede CV-ketel. Daarbij is het natuurlijk belangrijk dat je in een comfortabel verwarmde woning terecht komt. Alleen: hoe kom je er achter of dat zo is?

Gemiddeld gasverbruik

Vraag daarom altijd na hoe de woning geïsoleerd is: is er muurisolatie, dubbel glas, vloerisolatie of dakisolatie? Wat is het energielabel van het huis? Hoeveel gas wordt er per jaar verbruikt? Een gemiddeld huishouden verbruikt 1.500 m3 gas per jaar.

Onderhoud cv-ketel

Wat voor cv-ketel is er in het huis, wanneer is deze geplaatst? En is de cv-ketel altijd goed onderhouden? Een goed onderhouden cv-ketel gaat langer probleemloos mee dan een slecht onderhouden cv-ketel.

12 jaar of ouder

Als vuistregel kun je hanteren: als de cv-ketel 12 jaar of ouder is, kun je hem beter vervangen. Na die periode is de garantie meestal vervallen en is de kans op slijtage en defecten groot. Bovendien loopt na die tijd ook het rendement van de cv-ketel terug. Of je een zuinige cv-ketel hebt of niet, dat kan wel honderden euro’s per jaar schelen op de energierekening.

Bel ons gerust

Heb je twijfels over de cv-ketel in het huis dat je op het oog hebt? Bel gerust eens met Warmgarant. Wij kunnen je vertellen of het slim is om een nieuwe Intergas HR-ketel aan te schaffen, of dat je nog een aantal jaren vooruit kunt met de bestaande cv-ketel.

Kieswijzer

Weet je al dat je een nieuwe cv-ketel wilt? Kijk dan eens bij onze cv-ketel Kieswijzer om te bepalen welke Intergas HR-ketel het beste bij je past. Bij Warmgarant koop je altijd een CV-ketel inclusief installatie, in combinatie met een abonnement voor onderhoud en service. En de installateur neemt, na installatie, de oude cv-ketel gewoon mee.

Over Warmgarant

Warmgarant maakt het vervangen van je cv-ketel heel eenvoudig. Via de cv-ketel kieswijzer van Warmgarant kies je in een paar stappen de meeste geschikte cv-ketel voor jouw woning. In heel Nederland werkt Warmgarant samen met zo'n 40 installatiebedrijven en meer dan 600 vakmensen. Daarom is er altijd een cv-installateur bij jou in de buurt.
 
Een nieuwe cv-ketel van Intergas, inclusief installatie, voor de beste prijs van Nederland, in combinatie met een abonnement voor 24/7 service. Dat is Warmgarant. Heb je vragen? Bel ons gerust wij zijn elke dag bereikbaar, ook in het weekend. Wij helpen je graag!

Apostrophe

Heb je een vraag aan ons?
Warmgarant is op dit moment gesloten.
Op werkdagen zijn wij bereikbaar van 08.00 tot 21.00 uur.
In het weekend van 10.00 tot 17.00 uur.

Sluiten
Apostrophe
Terugbelverzoek

Bedankt voor je terugbelverzoek. We nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Er is een fout opgetreden tijdens het versturen. Probeer het opnieuw of stuur een e-mail naar info@warmgarant.nl