Nieuws

 
1-8-2017

Op vakantie: CV-ketel uit?

 
Apostrophe
Zet de thermostaat lager, bijvoorbeeld op 15 graden

Bij zo’n ouderwetse cv-ketel zette je vroeger de waakvlam uit als je op vakantie ging. Maar nu, met een HR-ketel? Uitzetten in de zomervakantie?
Soms worden we gebeld met de vraag of de cv-ketel uitgezet moet worden tijdens de zomervakantie.
 
Vroeger was dat heel normaal. Een ouderwetse cv-ketel had een waakvlam, die dag en nacht brandde. Die waakvlam was nodig om de brander te ontsteken bij het aanslaan van dev c-ketel. Een waakvlam verbruikt gas. Dus als je een paar weken van huis was, bespaarde je energie door de waakvlam uit te doen.

Geen waakvlam

Maar moderne cv-ketels, zoals de HR-ketels van Intergas, hebben helemaal geen waakvlam meer. Een zuinige HR-ketel heeft een elektronische ontsteking. Dat is een van de redenen waarom een moderne HR-ketel zuiniger is dan de cv-ketels van vroeger.

Lage temperatuur

Het is dus ook niet nodig om de cv-ketel uit te zetten als je een paar weken weg bent. Zorg er gewoon voor dat de verwarming niet aanslaat, door het instellen van een permanent lage temperatuur op je thermostaat. Zet de thermostaat bijvoorbeeld op 15 graden.

Voorkom vocht

Bij normale zomertemperaturen zal de cv-ketel dan niet aanslaan. En mocht de temperatuur wel flink dalen, dan voorkom je bij een temperatuur van 15 graden dat het in huis te koud en vochtig wordt.

Vastzittende pomp

Elke Intergas HR-ketel heeft een superzuinige (A-label) elektrische cv-pomp. Ook als de cv-ketel niet brandt, draait de pomp af en toe een rondje om te voorkomen dat hij vast komt te zitten. Als een cv-ketel een hele zomer uit staat, is een vastzittende pomp een bekend probleem bij het opnieuw opstarten van de cv-ketel. Ook om die reden is het slim om de cv-ketel niet uit te zetten.

Warm water

De meeste HR-ketels zorgen niet alleen voor de verwarming, maar ook voor warm water. Zet je de cv-ketel uit, dan heb je ook geen warm water meer.

Legionella

Als de cv-ketel helemaal uit staat, daalt de temperatuur van het water in het systeem. Is dit langdurig lager dan 55 graden, dan loop je kans dat er legionella-bacterie gaat groeien. Dus ook om die reden is het verstandig om de cv-ketel aan te laten staan.

Pas in de herfst

Verdere voorbereidingen voor de vakantie, als het gaat om de verwarming, zijn eigenlijk niet nodig. Pas in de herfst, als de cv-ketel weer echt aan de slag moet, is het goed om bijvoorbeeld even de waterdruk te checken in het cv-systeem.

Over Warmgarant

Warmgarant maakt het vervangen van je cv-ketel heel eenvoudig. Via de c-vketel kieswijzer van Warmgarant kies je in een paar stappen de meeste geschikte cv-ketel voor jouw woning. In heel Nederland werkt Warmgarant samen met zo'n 40 installatiebedrijven en meer dan 600 vakmensen. Daarom is er altijd een cv-installateur bij jou in de buurt.
 
Een nieuwe cv-ketel van Intergas, inclusief installatie, voor de beste prijs van Nederland, in combinatie met een abonnement voor 24/7 service. Dat is Warmgarant. Heb je vragen? Bel ons gerust wij zijn elke dag bereikbaar, ook in het weekend. Wij helpen je graag!

Apostrophe

Heb je een vraag aan ons?
Warmgarant is op dit moment gesloten.
Op werkdagen zijn wij bereikbaar van 08.00 tot 21.00 uur.
In het weekend van 10.00 tot 17.00 uur.

Sluiten
Apostrophe
Terugbelverzoek

Bedankt voor je terugbelverzoek. We nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Er is een fout opgetreden tijdens het versturen. Probeer het opnieuw of stuur een e-mail naar info@warmgarant.nl