Nieuws

 
21-8-2017

Cv-ketel en een koude nazomer

 
Apostrophe
Het begin van het stookseizoen is het moment om de cv-ketel te checken
Augustus 2017 staat te boek als een van de natste en koudste die we ooit gehad hebben. Dagtemperaturen van 17 graden zijn gemeten. Slaat jouw cv-ketel alweer aan? Of heb je de cv-ketel uitgeschakeld en wil je deze weer aanzetten? Check je cv-ketel met deze tips van Warmgarant.
Stookseizoen cv-ketel
In oktober begint meestal het ‘stookseizoen’, de tijd waarin de meeste mensen hun cv-ketel weer volop gebruiken om het huis te verwarmen. Maar dit jaar slaat de cv-ketel in augustus al aan. Al hangt dat af van de temperatuur waarop je de cv-thermostaat hebt ingesteld.
Cv-ketel storingen
Het begin van het stookseizoen is de ideale tijd om even te checken of je cv-ketel het nog goed doet. Bij de eerste echte koudeperiode komen storingen en gebreken meestal aan het licht. Dat kun je voor zijn.
Klokthermostaat
Check om te beginnen de tijd van de klokthermostaat. Staat deze op zomertijd?  Als de klokthermostaat niet de juiste tijd aangeeft, en je handmatig de thermostaat hoger zet, moet de cv-ketel ineens harder stoken. Dit werkt slijtage in de hand. 
Temperatuur
Kijk oook even naar de temperatuur-instelling van de thermostaat. Mogelijk heb je die voor de zomer op ‘continu laag’ gezet. Zet de temperatuur op de thermostaat hoger of schakel, als je dat wilt, het gewone programma weer in.
Cv-ketel controleren
Doet de CV-ketel het niet? Loop even de volgende punten na:
  • Staat de gaskraan open?
  • Zit de stekker van de cv-combiketel in het stopcontact? 
  • Is er geen stroomstoring in de groep waarop de CV-ketel is aangesloten?
  • Stel de kamer- of klokthermostaat hoger in. Kijk of de ketel dan aanslaat. 
  • Is de waterdruk in de CV-ketel juist? Deze moet liggen tussen de 1.0 en 2.0 bar is. Als er te weinig druk is, werkt de CV-ketel niet goed en kunnen storingen optreden. Het kost bovendien extra energie. Je kunt zelf de CV-ketel bijvullen en het CV-systeem ontluchten.
Onderhoud CV-ketel
Regelmatig onderhoud door een vakkundige cv-monteur is de beste manier om storingen in de winter te voorkomen. Als je een cv-ketel koopt bij Warmgarant, is dat inclusief service-abonnement. Zo ben je de winterkou altijd voor!
Over Warmgarant
Warmgarant maakt het vervangen van je cv-ketel heel eenvoudig. Via de cv-ketel kieswijzer van Warmgarant kies je in een paar stappen de meeste geschikte cv-ketel voor jouw woning. In heel Nederland werkt Warmgarant samen met zo'n 35 installatiebedrijven en meer dan 600 vakmensen. Daarom is er altijd een cv-installateur bij jouw in de buurt. 
Een nieuwe cv-ketel van Intergas, inclusief installatie, voor de beste prijs van Nederland, in combinatie met een abonnement voor 24/7 service. Dat is Warmgarant. Heb je vragen? Bel ons gerust wij zijn elke dag bereikbaar, ook in het weekend. Wij helpen je graag!
Apostrophe

Heb je een vraag aan ons?
Warmgarant is op dit moment gesloten.
Op werkdagen zijn wij bereikbaar van 08.00 tot 21.00 uur.
In het weekend van 10.00 tot 17.00 uur.

Sluiten
Apostrophe
Terugbelverzoek

Bedankt voor je terugbelverzoek. We nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Er is een fout opgetreden tijdens het versturen. Probeer het opnieuw of stuur een e-mail naar info@warmgarant.nl