Wat kunt u zelf doen?

Jouw Warmgarant cv-ketel krijgt perfect onderhoud van onze installateurs. Je hebt er nauwelijks omkijken naar. Maar sommige eenvoudige dingen kun je zelf doen. Warmgarant vertelt je hoe.

Verwarming en radiatoren ontluchten

Met lucht in de verwarming worden radiatoren niet meer goed warm. Die lucht kun je makkelijk zelf uit de verwarming halen door de radiatoren te gaan ontluchten

Lees meer over het ontluchten van de verwarming.

 

De waterdruk controleren

Als het systeem goed gevuld is, staat de waterdruk tussen de 1 en 2 bar. De waterdruk komt te voorschijn door de cv-ketel uit te zetten (meest linker knop).

Lees hier hoe je deze waterdruk kan controleren.

 

De cv-ketel bijvullen

Als de waterdruk in de cv-ketel tot onder 1 bar is gedaald, kun je het cv-systeem bijvullen. De waterdruk in de installatie moet tussen de 1 en 2 atmosfeer (bar) zijn.

Lees hier hoe je de cv-ketel kan bijvullen.

 

Klokthermostaat instellen

Heb je naast een cv-ketel ook een nieuwe Honeywell klokthermostaat? Dan is het wel zo fijn als deze ook perfect werkt. Met bijvoorbeeld een weekprogramma dat op gezette tijden de cv-ketel aanstuurt.

Lees hier hoe je de Honeywell Chronotherm IV instelt.

 

Cv-ketel thermostaat instellen

Je kunt ook zelf de thermostaat van je Intergas cv-ketel instellen. De cv-ketel thermostaat is weer iets anders dan de kamerthermostaat.

Leer hier meer over het instellen van jouw cv-ketel thermostaat.

 

Energie besparen op verwarming

Reken goed uit welke capaciteit, of vermogen, de cv-ketel moet hebben. Bij de cv-ketels van Warmgarant kan de cv installateur het vermogen instellen. Alle Warmgarant cv-ketels worden standaard afgesteld op 80% van hun vermogen. Omdat de cv-ketel dan meer condenseert, stijgt het rendement. Zo doet de cv-ketel meer met minder gas. Voor deze en nog veel meer tips voor verwarming. Ga naar alle tips over verwarming

 

Energie besparen op warm water

Bespaar ook energie en dus geld door slim om te gaan met warm water. Zo kan iedereen besparen op warm water, met of zonder nieuwe cv-ketel. Tips over warm water