Cv-ketelthermostaat instellen

Op een Intergas cv-ketel kun je zelf een aantal instellingen aanpassen. Zoals de aanvoer temperatuur voor de verwarming. Hoe je dit precies doet lees je hier.

Wat is de cv-ketel thermostaat?

De thermostaat op de cv-ketel is iets anders dan de kamerthermostaat. Elke cv-ketel van Intergas heeft een interne thermostaat, waarmee de temperatuur van het water in de cv-ketel wordt afgesteld. Bij een Intergas cv-ketel staat deze voor de cv standaard ingesteld op 80˚ graden. Voor het warme tapwater staat de cv-ketel standaard ingesteld op 60˚ graden.  Deze waardes kun je zelf aanpassen, warm tapwater is tot maximaal 65˚ in te stellen. Het cv water is tot maximaal 90˚ in te stellen.

Waar vind je de cv-ketel thermostaat?

Als je de klep onderaan de voorkant van de cv-ketel opent, zie je het bedieningspaneel. Daar kun je ook de cv-ketel thermostaat instellen. Door de knop met de thermostaat ingedrukt te houden (twee seconden) gaat het lampje boven deze knop knipperen. Door nogmaals op de knop met de thermostaat te drukken verspringt deze. Met de knopjes + en - kun je de temperatuur van de geselecteerde optie wijzigen. Door op de reset knop te drukken (meest rechter knop) worden de instellingen opgeslagen en het menu verlaten.

Wat kunt u nog meer zelf doen?

Cv-ketel bijvullen
Radiatoren verwarming ontluchten
Klokthermostaat instellen
Waterdruk controleren