Subsidie aanvragen

Subsidie aanvragen in 3 stappen

De overheid steunt Nederlandse particulieren en zakelijke afnemers bij de aanschaf van een warmtepomp. Heb jij onlangs een warmtepomp laten installeren? Dan is de kans groot dat je in aanmerking komt voor een subsidie.

Ontdek eenvoudig hoe jij zelf een subsidie kan aanvragen met het handige stappenplan van Warmgarant. 

Stap 1: Dien je subsidie aanvraag in via het juiste aanvraagformulier

Nadat de Spaarpomp bij jou thuis is geïnstalleerd, dien je via mijn.rvo.nl de subsidieaanvraag in. We maken hier onderscheid tussen particuliere klanten en zakelijke klanten: 

Ik ben een particuliere klant
Indien je een particuliere klant bent, dien je in te loggen met behulp van een DigiD.
Het is belangrijk dat je de subsidie binnen 6 maanden na installatiedatum aanvraagt. Doe je dit niet, dan heb je geen recht meer op subsidie.

Subsidie aanvragen als particulier


Ik ben een zakelijke klant 
Bedrijven dienen een geldig KvK-nummer te hebben om een subsidie te kunnen aanvragen. Hieronder vallen dus ook VVE's, ZZP'ers, eenmanszaken en Verenigingen. 

Subsidie aanvragen als zakelijke klant

Stap 2: Volg de instructies op het scherm

Het aanvragen van een subsidie is vrij eenvoudig. Zodra je bent ingelogd met behulp van je DigiD dien je simpelweg de instructies te volgen op het scherm. 

Bij de aanvraag dien je een bewijs van aanschaf, bijvoorbeeld een factuur, bij te voegen. Heb je de warmtepomp bij Warmgarant gekocht? Dan staat alle gevraagde informatie op onze factuur.

Daarnaast heb je een bewijs van betaling nodig. Dit kan bijvoorbeeld een kopie zijn van jouw bankafschrift.

Overige voorwaarden waar je rekening mee dient te houden zijn:

  • Je hebt een geldig Burgerservicenummer (BSN)
  • Je hebt na 1 januari 2016 een warmtepomp aangeschaft.
  • Je dient de aanvraag in binnen 6 maanden na installatie van het apparaat.
  • Je hebt de investering al gedaan voordat je de subsidieaanvraag indient. Je moet kunnen bewijzen dat bij de subsidieaanvraag dat de warmtepomp al is betaald en geïnstalleerd.
  • Het apparaat is in Nederland geïnstalleerd.
  • Je mag het apparaat niet verwijderen binnen een jaar na de datum van de subsidieaanvraag.
  • Per 1 januari 2018 moet je kunnen aantonen dat de warmtepomp is geïnstalleerd door een deskundige installateur. Warmgarant werkt samen met een netwerk van gecertificeerde warmtepompinstallateurs. Zo ben jij er altijd zeker van dat je warmtepomp wordt geïnstalleerd door een betrouwbare vakman.

Stap 3: Na je aanvraag 

Na je aanvraag ontvang je een bevestiging per e-mail. Vervolgens duurt het gemiddeld 8 weken voordat je bericht krijg over de goedkeuring van jouw aanvraag. Het subsidiebedrag zal na goedkeuring ongeveer binnen 1 week op je rekening staan. Voor de Inventum Spaarpomp krijg je een subsidie van € 1500,- euro.