Intergas Xtreme 30

Intergas Xtreme 30 vanaf €1985,- (incl. installatie)

De Xtreme 30 is dankzij zijn levensduur en betrouwbaarheid één van de beste cv-ketels die nu verkrijgbaar is maar waar de ketel echt in uitblinkt is zijn energiezuinigheid. Dankzij het door Intergas gepatenteerde concept van een dubbele warmtewisselaar behaalt de cv-ketel een zeer hoog rendement op het warme water. Het is niet voor niets dat de Xtreme 30 al meerdere malen door de Consumentenbond is uitgeroepen tot ‘Beste uit de test’.

Bestel Intergas Xtreme 30

 

Inhoudsopgave

Prijs
Kenmerken
Rendement
CW4
Hybrid ready
Xtreme 36

 

Innovatieve warmtewisselaars

De Intergas Xtreme 30 behaalt in zijn cv-klasse het hoogste rendement ten opzichte van andere cv-ketels dankzij de dubbele aluminium twee-in-een warmtewisselaar. Dit gepatenteerde ontwerp van Intergas bevat twee gescheiden koperen circuits wat zorgt voor een optimale warmteoverdracht en een minimaal warmteverlies. Het water stroomt rechtstreeks door de warmtewisselaar waardoor de rookgassen direct afkoelen en de condensatiewarmte zo efficiënt mogelijk wordt gebruikt om te verwarmen.

Om het water met zo min mogelijk gas te verwarmen zit er een tweede warmtewisselaar in die werkt als warmte-terug-win-unit. Deze is in de rookgasafvoer gebouwd zodat de verbrandingsgassen nog meer worden afgekoeld. Daarnaast wordt de restwarmte van de rookgassen van het cv-water gebruikt om het tapwater alvast voor te verwarmen. Zo wordt er optimaal gebruik gemaakt van alle warmte waardoor er een zeer hoog rendement kan worden behaald.

Je cv-ketel bedienen op afstand

De Xtreme 30 is uitgerust met een RF-module wat ervoor zorgt dat het apparaat naadloos aansluit op de Intergas Gateway, de Comfort Touch thermostaat en de bijbehorende Comfort Touch app. Zo kun je altijd en overal je cv-ketel aansturen met behulp van je smartphone.

 

Prijs Xtreme 30 inclusief installatie

De prijs van de Xtreme 30 is v.a. € 1.985 inclusief standaard installatie en twee jaar onderhoud. Een standaard installatie bevat onder andere het demonteren van de oude cv-ketel, het monteren van de nieuwe cv-ketel, het aansluiten van de (nieuwe) thermostaat en het instellen van de cv-ketel. Mocht het zo zijn dat er meerwerk moet worden verricht krijg je van ons altijd eerst prijsindicatie voordat we aan de slag gaan. Benieuwd naar de Xtreme 30? 

Bekijk ons aanbod

 

De belangrijkste kenmerken van de Xtreme 30

Producent Intergas
Productnaam Xtreme 30
Comfort warm waterklasse CW4
Hoeveelheid warm water (60˚ p/min) 7,5 liter
Hoeveelheid warm water (40˚ p/min) 16 liter
Energielabel  A
HxBxL 770 x 450 x 280 mm
Gewicht 32kg
Tapdrempel 1,5 liter

 

Een jaartaprendement van 127,6%

Het jaartaprendement van de Xtreme 30 is 127,6%. Dit is een van de hoogste onder cv-ketels. Het jaartaprendement geeft aan hoe efficiënt water wordt verwarmd. Hoe hoger het percentage, des te energiezuiniger de cv-ketel is.

CW4

De Xtreme 30 is een CW4 cv-ketel. CW staat voor Comfort Warm Water en beschrijft hoeveel warm water per minuut een ketel kan leveren. Er zijn vier verschillende klassen namelijk CW3, CW4, CW5 en CW6. Hier geldt hoe hoger het getal hoe meer en sneller het apparaat warm water levert. De Xtreme 30 levert 12,5 liter van 40 graden per minuut en is daardoor geschikt voor bijvoorbeeld een rijtjeshuis.

Hybrid ready

De Xtreme 30 is hybrid ready. Dit houdt in dat op ieder gewenst moment er een hybride warmtepomp op kan worden aangesloten. De hybride warmtepomp verwarmt dan voor het grootste deel van tijd je huis in plaats van je cv-ketel. De warmtepomp gebruikt stroom terwijl een cv-ketel op gas werkt waardoor je minder CO2 uitstoot en je tot wel 80% kan besparen op je gasrekening. De Xtreme 30 kan het best worden aangesloten op de Xtend, de hybride warmtepomp van Intergas.

 

Intergas Xtreme 30 of Xtreme 36

Twijfel je tussen een Xtreme 30 of een Xtreme 36 dan zijn er een aantal vragen die je jezelf moet stellen. Het grote verschil zit hem voornamelijk in het aantal CW. Een Xtreme 30 heeft CW4 en een Xtreme 36 valt in de CW5 klasse. Hierdoor is de Xtreme 36 meer geschikt voor een grotere woningen met meer waterbehoefte.

Doorgaans is een CW4 geschikt voor een rijtjeshuis of hoekwoning met een douche of bad. Wil je graag op twee plekken tegelijkertijd warm water of is je woning groter dan een rijtjeshuis dan kan je beter kiezen voor een CW-5 toestel.

 

Problemen?

Heb je problemen met je cv-ketel dan kan je op onze pagina met storingscodes van de Xtreme 30 kijken. Staat je probleem hier niet tussen en heb je een all-serviceabonnement bij Warmgarant dan kan je ons altijd telefonisch bereiken op 085 – 401 22 33.