Veel gestelde vragen

24 hour install
Hoe weet ik of er een storing is?

Een storing aan de cv-ketel is te herkennen aan de storings-LED die knippert. Daarbij is op het display een getal te zien. Dit is de storingscode. Deze is belangrijk om te begrijpen wat er precies aan de hand is.

Hier vind je een overzicht van de intergas storingscodes

Ben je klant bij Warmgarant en heb je een storing, bel dan met 085 401 22 33

Is een storing gevaarlijk?

In principe is een storing niet gevaarlijk. Juist omdat de cv-ketel een storing aangeeft, zorgt ervoor dat er verder niets kan gebeuren. Daarom kan de storingsmodus ook als een beveiliging gezien worden. Deze treed op wanneer de cv-ketel iets waarneemt dat niet in orde is. Daarmee schiet deze dan in storing.

Kan ik zelf een storing oplossen?

Ja dat kan, als de cv-ketel niet werkt zoals dit normaal zou moeten zijn, controleer dan de volgende zaken:

  1. Check op stroom. Zit de stekker in het stopcontact en is er stroom in de woning. Bij een stroomstoring doet de cv-ketel het niet. De cv-ketel is aan als er een groen lampje brand boven de linker aan/uit knop. 
  2. Check op water. Controleer de waterdruk. Is deze onder of om en nabij de 0,5 bar dan schakelt de cv-ketel zichzelf uit. Er kan dan vaak nog wel warm water zijn, maar geen verwarming meer. Als dit zo is, vul de cv-ketel dan bij.
  3. Check op gas. Check of de gaskraan openstaat. De gele knop onder de cv-ketel dient in de verticale stand te staan. Controleer ook bij het gasfornuis of er gas in de woning is.

Als je dit gecontroleerd hebt, maar de cv-ketel wil het nog niet naar behoren doen check dan ook de volgende pagina's:

cv-ketel storingen

intergas storingscodes

Ik heb een storing, wat kan ik doen?

Wanneer je geprobeerd hebt om de storing op te lossen, maar het probleem blijft bestaan, dan dient er een installateur langs te komen om naar de storing te kijken.

Klanten met een all-in service abonnement

Klanten van Warmgarant hebben allemaal het all-in serviceabonnement. Dit geeft recht op onze storingsdienst. Deze is 24/7 bereikbaar op 085 401 22 33.

Geen klant bij Warmgarant

Bent u nog geen klant bij Warmgarant? Dan kunnen wij je helaas niet direct helpen bij de storing. We vragen je dan vriendelijk om contact op te nemen met de installateur die bij jou de cv-ketel heeft geplaatst. Warmgarant onderhoudt alleen cv-ketels die zij zelf heeft laten plaatsen. Mocht je cv-ketel dus toe zijn aan vervanging dan helpen we graag bij het plaatsen van een nieuwe cv-ketel.

Ik ruik gas bij mijn CV-ketel

U moet snel handelen! Niet alleen als u gas ruikt bij de cv-ketel, maar ook als u elders in huis gas ruikt. Gas kan verstikking of ontploffing als gevolg hebben. Maak in zo’n geval geen vuur en laat lichtschakelaars uit staan! Loop vervolgens deze stappen door:

  1. Open ramen en deuren
  2. Sluit de hoofdkraan van de gasleiding af
  3. Bel uw energiebedrijf
Hoe snel word ik geholpen?

Klanten van Warmgarant kunnen 24/7 contact met ons opnemen wanneer er sprake is van een storing. Hiervoor bel je met het standaard nummer: 085 401 22 33.

Je krijgt dan één van onze medewerkers aan de lijn. Deze zal altijd eerst het probleem met samen met jou gaan vaststellen. Hierbij helpt het dat je in de woning aanwezig bent. Op basis hiervan kan de installateur namelijk optimaal geinstrueerd worden. afhankelijk van het moment waarop u de storing doorgeeft zorgen wij dat u er altijd weer binnen 24 uur warm bijzit.

Apostrophe

Welkom bij Warmgarant
Wij zijn bereikbaar tot 21:00 uur vanavond. Bel gerust, wij helpen je graag:
085 - 401 22 33

Sluiten
Apostrophe
Terugbelverzoek

Bedankt voor je terugbelverzoek. We nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Er is een fout opgetreden tijdens het versturen. Probeer het opnieuw of stuur een e-mail naar info@warmgarant.nl