Hybrid ready

Als je nu toe bent aan een nieuwe cv-ketel sta je dankzij de nieuwe wetgeving en het oog op duurzamer wonen voor een lastig dilemma. Vervang je je huidige cv-ketel voor een nieuwe, kies je direct voor een warmtepomp of ga je voor een tussenoplossing?

Nu ben je nog vrij in je keuze maar vanaf 2026 wordt het verplicht om je cv-ketel te vervangen voor minimaal een hybride warmtepomp. Om daaraan te kunnen voldoen heb je een hybrid ready cv-ketel nodig om de hybride warmtepomp op aan te sluiten.

Wat is een hybrid ready cv-ketel?

Een hybrid ready cv-ketel is in staat om zelfstandig je huis te verwarmen maar kan ook worden aangesloten op een hybride warmtepomp. Als de twee apparaten samenwerken neemt de groenere en zuinigere warmtepomp voor een groot deel de verwarming over.

Hierbij verwarmt de warmtepomp de woning en de cv-ketel neemt het tapwater voor zijn rekening. Omdat een warmtepomp niet op gas maar op elektriciteit werkt is dit een veel duurzamere oplossing en scheelt dit enorm op je gasrekening.

Voor wie is een hybrid ready cv-ketel?

Als je er nog niet aan toe bent om direct over te stappen op een warmtepomp kan je met een hybrid ready cv-ketel alvast een eerste stap maken om duurzamer en groener te gaan verwarmen. Vervolgens kan je op het moment dat het jou uitkomt deze ketel uitbreiden met een hybride warmtepomp.

Alle Intergas cv-ketels zijn hybrid ready!

Als je nu alvast klaar wilt zijn voor de toekomst zit je met de cv-ketels van Intergas goed. Alle modellen zijn namelijk hybrid ready en dus aan te sluiten op een hybride warmtepomp.

Bekijk alle cv-ketels >

Ontdek de hybride warmtepomp van Intergas

Om van de hyrbid ready cv-ketels een duurzamere oplossing te maken heeft Intergas gewerkt aan zijn eigen hybride warmtepomp, de Xtend. Deze sluit perfect aan op alle Intergas cv-ketels en behaald zo het hoogst haalbare rendement waardoor je tot wel 80% kan gaan besparen op je gasverbruik.

Bekijk hier de Xtend > 

Nieuwe regelgeving: cv-ketel verplicht vervangen voor hybride warmtepomp vanaf 2026

In Nederland wordt nog altijd te veel gas verbruikt voor het verwarmen van onze woningen. Om de transitie naar groener verwarmen te versnellen heeft de overheid nieuwe maatregelen in het leven geroepen.

De overheid heeft besloten dat vanaf 2026 de hybride warmtepomp de nieuwe standaard wordt voor het verwarmen van onze woningen. Vanaf dat jaar zijn alle huiseigenaren verplicht om op het moment dat de cv-ketel moet worden vervangen deze in te ruilen voor een duurzamer alternatief. De duurzamere alternatieven zijn de aansluiting op een warmtenet of om het huis te verwarmen met een warmtepomp of een hybride warmtepomp.

De regels op een rijtje:

  • Huiseigenaren zijn verplicht om vanaf 2026 wanneer de cv-ketel toe is aan vervangen om deze te vervangen voor de aansluiting op een warmtenet, een warmtepomp of een hybride warmtepomp
  • Huiseigenaren zijn niet verplicht om in 2026 de huidige cv-ketel te vervangen als deze nog goed werkt.
  • Huiseigenaren zijn niet verplicht om voor 2026 hun huidige cv-ketel te vervangen voor een hybride warmtepomp
  • Woningen die niet geschikt zijn voor een warmtepomp worden niet verplicht tot de aanschaf van een (hybride) warmtepomp