Service

Onderhoud aan je cv-ketel

Om te voorkomen dat je in de kou komt te staan, is het belangrijk om regelmatig onderhoud uit te laten voeren aan je cv-ketel. Tijdens dit onderhoud komt een monteur langs om het apparaat te controleren op zijn werking en wordt de cv-ketel van binnen schoongemaakt. Zo weet je zeker dat je cv-ketel veilig werkt en optimaal presteert. 

Bij Warmgarant werken we enkel met Intergas cv-ketels en weten waar we exact moeten letten bij een onderhoudsbeurt. Tijdens het onderhoud doen we altijd een inspectie van de cv-ketel en de installatie. Zo controleren we of het apparaat nog goed werkt en voldoet aan alle veiligheidsvoorschriften. Indien nodig worden defecte onderdelen gerepareerd of (preventief) vervangen voor nieuwe. 

Vervolgens wordt de cv-ketel aan de binnenkant schoongemaakt waardoor het warmteafgiftesysteem weer optimaal werkt. Dit zorgt ervoor dat het toestel minder energie verbruikt om de woning te verwarmen en dat scheelt jou weer in de portemonnee. Als laatste stelt de monteur de cv-ketel zo af dat deze zo zuinig mogelijk verwarmt en wordt de waterdruk nagekeken. Als dit allemaal in orde is beantwoord de monteur nog graag eventuele vragen en vervolgt zijn dag.

De voordelen van cv-ketel onderhoud

  • Een veilig installatie
  • Lagere energiekosten
  • Een langere levensduur 
  • Voorkomen van storingen

 

Het all-in service abonnement

Met het all-in service abonnement van Warmgarant houd je je cv-ketel 15 jaar lang in topconditie. Warmgarant biedt deze onderhoudsservice enkel in abonnementsvorm aan. Wij doen dus geen losse onderhoudsbeurten. Het service abonnement is all-in en dat betekent dat je voor een bedrag van €14,28 per maand verzekerd bent van:

  • Periodieke onderhoud
  • 24-uur en 7 dagen per week storingshulp
  • Reparatie bij storing
  • Géén voorrijkosten
  • Géén arbeidsloon
  • Géén materiaalkosten

Bekijk het all-in service abonnement

 

Onderhoud door vakmensen

Sinds de introductie van de Gasketelwet is iedere monteur verplicht om in het bezit te zijn van een bewijs van Vakmanschap CO certificaat. Het is zelfs strafbaar geworden om te onderhoud te plegen aan een cv-ketel zonder de juiste papieren. Laat dit dus altijd door een gecertificeerde monteur doen.


Wat kun je zelf doen?

Ondanks de nieuwe wetgeving zijn er nog altijd een aantal dingen die je zelf kunt doen om ervoor te zorgen dat je cv-ketel goed blijft werken. Zo kan je bijvoorbeeld zelf je radiatoren ontluchten, de waterdruk controleren en de cv-ketel bijvullen als deze onder de 1 bar is gedaald. 


Lucht en vuilafscheider

Met een lucht en vuilafscheider filter je lucht en vuil uit het water in je radiatoren en cv-ketel. Dit zorgt ervoor dat je tot wel € 70,- per jaar kan besparen en meer warmtecomfort en een langere levensduur van de cv-ketel ervaart. Een cv-installatie met schoon water is minder storingsgevoelig en zorgt ervoor dat de pomp zo min mogelijk stroom verbruikt. Daarnaast staat een luchtvrije verwarmingsinstallatie garant voor een uitstekende warmte-afgifte en stille werking van de radiatoren.


Eerste hulp bij storing

Wanneer je cv-ketel een storing heeft is dat erg vervelend. Dit kan veel verschillende oorzaken hebben en hoeft dus niet meteen te betekenen dat je een nieuwe hoeft aan te schaffen. In sommige gevallen kan je het probleem zelf oplossen en in een ander geval moet er een monteur bij je langskomen. Kijk op de eerste hulp bij storingen pagina voor alle mogelijke problemen en hun oplossingen.


Storingscodes HRE / HReco

Heb je een Intergas cv-ketel uit de HRE of HReco serie dan is het mogelijk om een aantal van storingscodes zelf op te lossen. Je kan van je cv-ketel aflezen welke storingscode het toestel aangeeft en dan op de pagina voor storingscodes van de HRE / HReco lezen welke oplossingen er zijn voor de verschillende codes.


Storingscodes Xtreme

Heb je een Intergas cv-ketel uit de Xtreme serie dan is het mogelijk om een aantal van storingscodes zelf op te lossen. Je kan van je cv-ketel aflezen welke storingscode het toestel aangeeft en dan op de pagina voor storingscodes van de Xtreme lezen welke oplossingen er zijn voor de verschillende codes