Warmtepomp installatie

Het installeren van een warmtepomp is geen eenvoudige klus waarbij een bezoekje aan de bouwmarkt en een vrije zaterdagmiddag genoeg is. Er zitten veel haken en ogen aan een installatie omdat je te maken hebt met aan te leggen leidingen, geluidsniveaus en F-gassen.

 

Warmtepomp laten installeren

Het is sinds 1 april 2023 verplicht om je warmtepomp te laten installeren door een professional. Waar je vroeger nog (op eigen risico) je eigen warmtepomp mocht installeren is dat tegenwoordig strafbaar. De overheid heeft door het aantal ongevallen besloten dat iedereen die aan een warmtepomp werkt een certificering moet halen. 

 

Warmgarant is CO-gecertificeerd

Warmgarant is CO-gecertificeerd en voldoet aan de vereisten van de nieuwe Gasketelwet. Ook de installateurs die wij inlenen zijn in het bezit van het Vakmanschap CO certificaat.

 

Waar installeren jullie?

Ons netwerk van installateurs beslaat als een groot deel van Nederland en we werken er hard aan om dit steeds verder uit te breiden. Wij installeren op steeds meer plekken maar helaas nog niet overal. Er is in Nederland een groot tekort aan gecertificeerde installateurs en daar merken ook wij de gevolgen van.

Op dit moment installeren we in DrentheGelderland, Groningen, Limburg, Noord-Holland, Noord-Brabant, Overijssel, Utrecht en Zuid-Holland.

 

Zoek een warmtepomp installateur

Niet iedere installateur rijdt het hele land door voor de plaatsing van een warmtepomp maar installeren voornamelijk zeer plaatselijk. Bekijk hier het overzicht van al onze warmtepomp installateurs.

 

Kosten warmtepomp inclusief installatie

Let op! De prijs van de Intergas Xtend is verlaagd. Na aftrek van de €2.400,- ISDE-subsidie is de netto-investering van het installatiepakket slechts €3.499,-. Bij Warmgarant zijn alle prijzen altijd inclusief installatie en alle benodigde onderdelen waaronder een buffervat en vuilafscheider. 

 

Hybride warmtepomp installeren

Het installeren van een hybride warmtepomp gaat over het algemeen sneller dan een gewone warmtepomp. Het voordeel is dat je een hybride warmtepomp aansluit op een cv-ketel. Het installeren van een warmtepomp duurt in de meeste gevallen niet langer dan een dag. 

 

Warmtepomp installeren in bestaande woning

Een warmtepomp kan worden geïnstalleerd in een bestaande woning. Er zijn echter wel een aantal voorwaarden waaraan een huis moet voldoen als de warmtepomp daadwerkelijk een groot voordeel op kan leveren. Zo moet je warmtebehoefte boven een bepaald niveau zijn en is het belangrijk dat je woning goed is geïsoleerd en minimaal energielabel B heeft.

 

Warmtepomp en vloerverwarming

Een warmtepomp werkt zeer goed in combinatie met vloerverwarming. Vloerverwarming is verspreid over een groot oppervlak waardoor je met een lagere temperatuur alsnog de hele kamer kan verwarmen. Een warmtepomp verwarmt je woning ook op een lage temperatuur waardoor deze goed samenwerken en flinke besparingen opleveren.

 

Warmtepomp met zonnepanelen

Omdat een warmtepomp geen gas maar stroom verbruikt zul je ook een stijging zien in je energierekening. Om dit te compenseren kiezen veel mensen ervoor om zonnepanelen aan te schaffen. Op die manier verduurzaam je je woning nog meer en ga je besparen op je energiekosten.

 

Hoe verloopt een installatie van een warmtepomp?

Het installeren van een warmtepomp duurt in principe een dag maar er gaat nog wel een traject aan vooraf. Hierbij checken we onder andere of je woning voldoende geïsoleerd is. Het is belangrijk om deze checks te doen omdat anders de warmtepomp meer gaat verbruiken in plaats van dat je gaat besparen.

1. De eerste stap is een het invullen van het aanvraagformulier hybride warmtepomp. Dit kan eenvoudig vanuit vanuit je luie stoel want we hebben enkel wat informatie over je woning zoals hoe goed het is geïsoleerd en je stroom- en gasverbruik. Hierbij maken we een inschatting of de warmtepomp jou genoeg gaat opleveren. Ook vragen we om foto’s van je huidige cv-ketel of warmtepomp. Zo kunnen wij zien wat voor cv-ketel je hebt hangen en hoe en waar deze is gemonteerd. Met deze informatie kunnen wij zien of je woning geschikt is.

Vul het aanvraagformulier in

2. Als je woning geschikt is kan je een persoonlijk adviesgesprek inplannen met een van onze warmtepomp adviseurs. Hij of zij legt alles uit omtrent de aankoop en installatie van een hybride warmtepomp en is er om al je vragen te beantwoorden. Op basis hiervan ontvang je een prijsindicatie. Als je na het persoonlijk adviesgesprek interesse hebt wordt er een technische opname ingeplant. Jouw warmtepomp adviseur regelt dit voor je en is vanaf nu jouw vaste aanspreekpunt.

3. Bij interesse sturen we graag een installateur bij je langs voor een technische opname. Tijdens die technische opname wordt je woning nagelopen en nagemeten om tot een installatieplan te komen. Hier wordt gekeken naar waar de binnen- en buitenunit wordt geplaatst, hoe de leidingen worden gelegd en welke extra werkzaamheden moeten worden uitgevoerd tijdens de installatie. Als dit allemaal inzichtelijk is kan er een definitieve offerte voor je worden opgesteld. 

Voor dit bezoek rekenen we €95,- waarvan de installateur wordt betaald voor zijn werkzaamheden. Na de technische opname ontvang je een definitieve offerte van ons. 

4. Als je akkoord gaat met de definitieve offerte kunnen we overgaan tot het inplannen van de installatie. De €95,- die je eerder hebt betaald nemen wij voor onze rekening en wordt in mindering gebracht op de eindfactuur. Wij hebben de hybride warmtepomp direct op voorraad en kunnen vaak al binnen een paar weken bij je langskomen voor de installatie. De installatie neemt in de meeste gevallen een werkdag in beslag. 

Ben je op zoek naar informatie over de Xtend hybride warmtepomp en hoe het installatietraject zal verlopen? Vraag dan nu het Xtend informatiepakket aan!

 

Wat gebeurt er na de installatie van de warmtepomp?

Na de installatie verzorgen we het onderhoud aan jouw hybride warmtepomp. Voor €7,50,- per maand ben je de eerste twee jaar voorzien van onderhoud aan de warmtepomp. Is er iets aan de hand of maakt het toestel een onbekend geluid? Dan zijn wij 7 dagen per week te bereiken. 

Na ongeveer 18 maanden nemen wij contact met jou op om een afspraak in te plannen. Dan loopt de warmtepomp installateur het hele apparaat langs en stelt deze bij indien nodig.