Wij bieden u zorgeloos comfort

7 tips om je te helpen bij het kiezen van een cv-ketel

Met deze cv-ketel kooptips hopen wij om je van zorgeloos comfort te voorzien. Een cv-ketel koopt je echt niet iedere dag, dus een beetje hulp kan geen kwaad. Met onderstaande kooptips helpen we je opweg bij het uitkiezen van de ideale cv-ketel voor jouw situatie.

Cv-ketel tip 1: Denk aan de toekomst

Een cv-ketel koop je zo eens in de 15 jaar. Wil je in de toekomst gaan verbouwen? En dan toch die regendouche installeren? Wellicht is het dan verstandig om te kiezen voor een cv-ketel die iets meer warm water geeft. De extra kosten van zo'n cv-ketel vallen vaak wel mee. Tussen de cv-ketels zit zo'n €100,- verschil. Over 15 jaar, is dat zo’n €7,- per jaar. Daarnaast kan een cv-ketel met wat meer power vaak ook zuiniger werken. Dus u bespaart ook nog eens op de energie kosten.

Cv-ketel tip 2: Voldoende warm water

Hoe hoger de CW-waarde van een cv-ketel, des te meer warm water geeft de combiketel. CW staat voor ‘Comfortwaarde Warmwater’. Een ‘spaardouche’ verbruikt zo’n 7,5 liter warm water, een ‘gewone douche zo’n 10 liter en een ‘regendouche of stortdouche’ verbruikt zo’n 15 liter warm water per minuut op 40 graden. Heb je een bad en gebruik je dat regelmatig? Kies dan sowieso voor een hogere CW-waarde. Je bad is dan snel gevuld en koelt niet af omdat het vullen te lang duurt… 

Cv-ketel tip 3: Welke thermostaat?

De keuze voor een thermostaat is puur persoonlijk. De ene helft van Nederland wil graag zelf handmatig de temperatuur regelen. De andere helft van Nederland vindt het juist comfortabel als je dat eenmalig met een klokthermostaat inregelt. Er is dus niet zoiets als goed of beter. Bij Warmgarant ontvang je gratis bij de bestelling van jouw cv-ketel de Intergas Incomfort. Dit maakt van de thermostaat een slimme thermostaat. Hiermee bedien je de cv-ketel ook op afstand vanaf je smartphone. Je kan dit gebruiken maar hoeft dit niet te gebruiken. Zo hebben we geprobeerd om het beste van beide werelden te combineren.

Cv-ketel tip 4: Bespaar met onderhoud

Een nieuwe Hoog Rendement cv-ketel is zeer zuinig. Goed onderhoud blijft echter belangrijk. Tijdens het onderhoud wordt de CV-ketel afgesteld en schoongemaakt. Een slecht afgestelde en minder schoon brandende cv-ketel kan namelijk zo’n 5% minder zuinig stoken. En dat scheelt al snel € 50,= per jaar. Daarom levert Warmgarant de CV-ketels altijd in combinatie met een all-in garantie service abonnement. Zo profiteert u ook na 10 jaar nog van het volle rendement van de cv-ketel.
 

Cv-ketel tip 5: Weet wat je betaalt

Er zijn vele service-abonnementen in de markt. Met vele varianten die voor extra kosten kunnen zorgen. Bij het ene bedrijf betaal je extra voor gebruikte onderdelen, bij het andere moet je betalen voor arbeidsloon. En het derde bedrijf kun je maar een all-in garantiecontract afsluiten tot 12 jaar. Bij Warmgarant is en blijft het een all-in garantie. Geen andere kosten meer 15 jaar lang dan de kosten van het all-in garantie service abonnement. De minimale looptijd is twee jaar. Tussen de 2 en 15 jaar is het maandelijks opzegbaar.

Cv-ketel tip 6: Huren kan ook

Een cv-ketel huren behoort ook tot de mogelijkheden bij Warmgarant. Komt de vervanging van de cv-ketel dus even niet gelegen, dan kan huren een interessante optie zijn. Bij huren betaal je één vast bedrag per maand, voor de cv-ketel, onderhoud en service. Bij de bestelling van een huur cv-ketel betaal je alleen de eerste maand huur (en mogelijke gekozen opties). De installatiekosten betaal je niet apart. Deze zitten namelijk ook inbegrepen in het maandelijkse huurbedrag. Zo huur je al een cv-ketel bij Warmgarant vanaf €24,-.