Cv-ketel vervangen

Cv-ketel vervangen 

Het vervangen van een cv-ketel kan tegenwoordig al snel en gemakkelijk. Dit klinkt misschien gek maar wij doen het dagelijks. Een cv-ketel vervangen bij Warmgarant staat dan ook voor gemak en comfort. Ons netwerk van professionele vakmensen staat dagelijks voor u klaar. Voor vragen kunt u ons 7 dagen per week bereiken op het nummer: 085-4012233. Bestellen doet u eenvoudig bij ons op de website. Cv-ketel vervangen met een all-in prijs, dat is Warmgarant.

Cv-ketel vervangen voor een zuinige Intergas cv-ketel. Dat is een slimme zet! Vaak is een oude cv-ketel niet meer zo zuinig en halen de oudere HR-ketels niet meer het rendement dat ooit op de doos stond beschreven. Een VR-ketel is helemaal een energieslurper. Een cv-ketel vervangen is op het eerste gezicht een grote investering. Maar wel één waar u op vooruit gaat. Niet alleen qua financiën, ook zeker qua gemak en comfort.

Wanneer moet je een cv-ketel vervangen?

Een cv-ketel heeft een levensduur van ergens tussen de 10 en 15 jaar. Het kan zo zijn dat een cv-ketel na 10 jaar enige vormen van slijtage begint te vertonen. Het is dus verstandig om zelf in de gaten te houden hoe de cv-ketel na die 10 jaar presteert. Als het steeds langer duurt voordat de kamer warm wordt kan dit aan de werking van de cv-ketel liggen. Ook kan het voorkomen dat het gasverbruik toeneemt. Als je structureel aan het eind van de maand een hogere gasrekening ontvangt kan het voordeliger zijn om de cv-ketel te vervangen. Ook kan het zo zijn dat als er een onderdeel stuk gaat in de cv-ketel, het na 10 jaar niet meer rendabel is om deze te vervangen. Dan kan je soms beter een nieuwe cv-ketel aanschaffen.  

Kosten van het vervangen van een cv-ketel

Bij Warmgarant kan je je cv-ketel laten vervangen vanaf € 1.545,- inclusief standaard installatie. Je kan ook een cv-ketel huren vanaf € 30,- per maand inclusief standaard installatie en onderhoud. De installatie neemt vaak een dagdeel van vier uur in beslag en na installatie zorgen we dat de cv-ketel juist is afgesteld en nemen we de oude cv-ketel voor je mee.

Kan ik zelf de cv-ketel vervangen?

Nee helaas, tenzij je in het bezit bent van het Vakmanschap CO certificaat. In oktober 2020 is de nieuwe Gasketelwet aangenomen die stelt dat iedereen die met cv-ketels werkt hier eerst de juiste trainingen voor moet hebben gehad. Al onze installateurs hebben uiteraard wel dit Vakmanschap CO certificaat.  

Is het nu nog verstandig om een nieuwe cv-ketel te kopen? 

Ja, dit kan nog steeds. Met de komst van de nieuwe regering (2024) is er besloten om de verplichting van de warmtepomp vanaf 2026 te schrappen. Desondanks is en blijft een hybride warmtepomp een goede duurzame investering. Met of zonder verplichting van onze overheid. De Nederlandse overheid stimuleert de aanschaf van een hybride warmtepomp met de zogenaamde ISDE-subsidie. Mede door deze subsidie kent een hybride warmtepomp een aantrekkelijke terugverdientijd. De terugverdientijd is uiteraard afhankelijk van je persoonlijke situatie en gasverbruik. Gemiddeld ligt deze tussen de 2 en 6 jaar. Met een economische levensduur van 12 tot 15 jaar is de hybride warmtepomp dus niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor je portemonnee. Alle cv-ketels van Intergas zijn overigens hybride cv-ketels waardoor je dus op elk gewenst moment er alsnog een hybride warmtepomp op kan aansluiten. Dit kan bij Warmgarant ook nog op een later moment. Voorbeeld: je koopt deze maand een cv-ketel bij Warmgarant maar je wilt over twee jaar een hybride warmtepomp erbij. Dan kan je gewoon weer bij Warmgarant terecht.  

Cv-ketel of hybride warmtepomp

Het grote voordeel van een hybride warmtepomp  ten opzichte van een cv-ketel is dat je flink gaat besparen op je gasverbruik. De hybride warmtepomp maakt namelijk gebruik van stroom in plaats van gas om de woning te verwarmen. Hierdoor gaat je energierekening wel omhoog maar dat weegt wel op tegen de besparing. Vaak combineert men de warmtepomp met zonnepanelen om zo ook nog een te besparen op de energiekosten. 

Voor welke cv-ketel vervangen?

Je cv-ketel vervangen voor welke ketel? Dat is een goede vraag. Kijk hierbij altijd goed naar je huidige situatie en de toekomst. Ben je nu tevreden of wil je mogelijk wat extra ‘power’. Als je nu tevreden bent kan je een cv-ketel kiezen uit dezelfde klasse met dezelfde CW waarde. Cv-ketels worden ingedeeld van CW3 t/m CW6 waarbij geldt des te hoger de klasse, hoe meer kracht heeft de cv-ketel. De meeste cv-ketels die wij vervangen zijn CW4 of CW5 ketels. Dit is de gangbare maat in Nederland. Je kan ook gebruik maken van onze cv-ketel keuzehulp waarbij je in een paar minuten achter komt welke cv-ketel het beste past in jouw huis. 

 

Kopen of huren

Het is bij Warmgarant mogelijk om de nieuwe cv-ketel te kopen of te huren. Heb je liever eenmalig een investering of betaal je liever maandelijks een klein bedrag? In beide gevallen is een installatie inbegrepen. Bij het huren van een cv-ketel ben je over het geheel iets duurder uit maar ben je wel tijdens de gehele tijd verzekerd van service en onderhoud. Dus gaat je cv-ketel stuk dan staat er binnen 24 uur een monteur op de stoep. Het is ook mogelijk om na 2 jaar de cv-ketel toch af te kopen, mits je daar interesse in hebt.  

Hoe snel kan mijn cv-ketel worden vervangen? 

Bij Warmgarant kunnen we vaak al binnen enkele weken de cv-ketel vervangen. Tijdens het stookseizoen (van oktober tot mei) kan dit iets langer duren vanwege de drukte. Als je bij ons een cv-ketel koopt krijg je de mogelijkheid om een zelf een aantal voorkeursdata aan te geven. Wij proberen hier altijd zoveel mogelijk rekening mee te houden. 

Cv-ketel met spoed vervangen? 

Heeft je cv-ketel het begeven en zit je in de kou raden we je aan om telefonisch contact met ons op te nemen. Dan gaan we zo snel mogelijk zorgen voor een vervangende cv-ketel. Wij zijn bereikbaar op 085 – 401 22 33. 

Hoe werkt een cv-ketel vervanging? 

Een cv-ketel vervangen duurt vaak niet meer dan een dagdeel (circa 4 uur). Is er meerwerk geconstateerd, dan kan het wat langer duren. Ben je op dit moment in het bezit van een HR-ketel, dan kunnen wij deze standaard vervangen. Je bestelt de gewenste cv-ketel bij ons op de website en kiest je voorkeursdata. Ook een vervanging op zaterdag is mogelijk tegen een kleine bijbetaling. Na een aanbetaling met iDeal, plannen wij de installatie voor je in. De factuur ontvang je pas nadat de cv-ketel is vervangen. 

All-in vervangen van de oude cv-ketel

Het vervangen van je cv-ketel bij Warmgarant is all-in. De prijs die je ziet is inclusief een standaard vervanging. Hierbij voeren wij de oude cv-ketel af, inspecteren wij je rookgaskanaal en persen wij de gasleiding af. Daarbij zit ook een nieuwe Honeywell Round thermostaat. Mocht je hier meer over willen weten, vraag dan een offerte bij Warmgarant aan. 

Proffesioneel netwerk om uw cv-ketel te vervangen 

Het vervangen van je cv-ketel gebeurt altijd door één van onze vakmannen. Overal in Nederland staan er vakmannen voor u klaar. Of dat nu in Friesland, Limburg, Groningen of Zeeland is. In heel Nederland hebben wij afspraken gemaakt met vaste installatiebedrijven. De monteurs die wij voor een installatie bij u thuis ‘inlenen’ hebben uitgebreide ervaring, met Intergas in het bijzonder. Ook is elke monteur in het bezit van het Vakmanschap CO bewijs. Zo bent u verzekerd van lokale expertise met Warmgarant kwaliteit. Jaarlijks installeren wij op deze wijze vele duizenden nieuwe Intergas cv-ketels en hybride warmtepompen.